Skip to Store Area:

D'ouwe Have, Jouw Wijnwinkel!

Barón de Ley Finca Monasterio

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Meer Views

Barón de Ley Finca Monasterio

E-mail Vriend

Availability: In stock.

€ 25,99
Add Items to Cart In winkelmand

Snel Overzicht

Barón de Ley Finca Monasterio


De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, is hij mondvullend, gul en goed in balans. De langdurige afdronk is verleidelijk en doet verlangen naar een volgende slok. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.



Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. De eerste stap werd gezet met de aankoop van maar liefst tachtig hectare wijngaard die aangeplant werd met o.a.tempranillo. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bovenal revolutionair was nu de mogelijkheid om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kon komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. Daarnaast kwam bij Barón de Ley veel meer nadruk te liggen op structuur, kleur en fruitaroma's in de wijnen, want Rioja moest meer zijn dan een ongecompliceerde wijn waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is.

Niet voor niets behoort Barón de Ley vandaag de dag met meer dan tweehonderd hectare gaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven van de wereld. Jaarlijks worden drie miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja's: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley - de titel is een kwinkslag naar de vele Riojahuizen die vernoemd zijn naar een marqués - is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit.

Finca Monasterio

Na een zeer strenge selectie in de wijngaard worden de rijpe druiven voor de Finca Monasterio met de hand geoogst en zeer voorzichtig in 15-kilo kratjes voor een volgende controle naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste hele druifjes in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang. Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste alcoholpercentage. De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.

De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, is hij mondvullend, gul en goed in balans. De langdurige afdronk is verleidelijk en doet verlangen naar een volgende slok. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.

Product labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.