Skip to Store Area:

D'ouwe Have, Jouw Wijnwinkel!

Cérvoles Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Meer Views

Cérvoles Blanc

E-mail Vriend

Availability: In stock.

€ 23,45
Add Items to Cart In winkelmand

Snel Overzicht

Een aromatische krachtpatser met zachte rooktonen en indrukken van grapefruit, kokos, andere tropische vruchten, witte bloemen, anijs, kaneel, honingsnoepjes en amandel. In de mond is hij mooi breed en iets vettig en ook de afdronk is een langdurige en complexe gewaarwording.



In 1997 besloten enkele jonge entrepreneurs in het dorpje La Pobla de Cérvoles in herkomstgebied Les Garrigues, een nieuwe bodega op te zetten: Cérvoles Celler. Niets werd daarbij aan het toeval overgelaten. Van plantmanagement tot keldertechnieken, van wijnopvoeding tot en met de marketing, het gedreven team bleek oog te hebben voor zelfs het kleinste detail. De aandacht was inmiddels ook getrokken van de internationale wijnpers die het bedrijf begon te honoreren met de ene na de andere wijnonderscheiding.

De celler maakt onderdeel uit van de Spaanse organisatie van wijnbedrijven die zich inzetten voor de promotie en bescherming van zogenaamde vinos de pago: terroirwijnen die gemaakt worden van het fruit van een enkel, specifiek perceel. Het heuvelige landschap rond het domein is van een prachtige schoonheid en goed geschikt voor landbouw. De grond is er namelijk rijk aan klei en leem die op een goede waterdoorlatende laag van kleine steentjes ligt. De wijngaarden van Cérvoles liggen gemiddeld op iets meer dan 700 meter hoogte wat garant staat voor een goede nachtelijke afkoeling. Er valt jaarlijks zo’n 450 millimeter regen. De natuurvriendelijke landbouwmethoden die gebruikt worden op het domein zijn gericht op een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering.

In de hypermoderne wijnkelder van Cérvoles krijgt iedere perceel zijn eigen vat. Om de oogst zo voorzichtig mogelijk te behandelen worden die vaten van onderuit gevuld zodat de vruchtjes niet direct kapot slaan tegen de wanden. Het gebruik van rijpingsvaten is ook aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten die na drie jaar worden vervangen.

Cérvoles Blanc

Direct na de handmatige oogst worden de macabeo- en chardonnaydruiven separaat geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist en gedurende acht maanden opgeslagen. Vooral aan het begin van deze rijping roeren de keldermeesters de wijnen geregeld om (bâttonage) om de uiteindelijke assemblage zoveel mogelijk volume te geven.

En dat werpt zijn vruchten af. Cérvoles Blanc fermentat en Roure Allier (zoals de wijn voluit heet) is een aromatische krachtpatser met zachte rooktonen en indrukken van grapefruit, kokos, andere tropische vruchten, witte bloemen, anijs, kaneel, honingsnoepjes en amandel. In de mond is hij mooi breed en iets vettig en ook de afdronk is een langdurige en complexe gewaarwording.

Product labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.